Ο Κόσμος μέσα, ο Κόσμος έξω

Μια έκθεση για τη μνήμη και την αναπαράσταση στην Υδρα

H Wilhelmina’ s Art Gallery παρουσιάζει τη διπλή ατομική έκθεση The World Inside/Out που εγκαινιάζεται στις 31 Ιουλίου στον χώρο του Hydrogoios μέσα στο αρχοντικό Keresbino και θα διαρκέσει ως τις 4 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την έκθεση δυο νέων καλλιτεχνών, του Ugo Li Και της Lucie PIcandet που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Reuter Bausch gallery από το Λουξεμβούργο.

Ο Ugo Li παρουσιάζει μία σειρά από πολύχρωμα ζωγραφικά έργα που απεικονίζουν αμφορείς, το σήμα κατατεθέν την ελληνικής αρχαιότητας. Αυτά τα περίτεχνα διακοσμημένα δοχεία, κλέβουν την παράσταση χωρίς να αφήνουν κανέναν να δει τι κρύβουν μέσα τους, δεν αφήνουν να ξεφύγει κανένα απολύτως μυστικό.

Από την άλλη πλευρά η ζωγραφική της Picandet μετατρέπει συνήθη στοιχεία του ανθρώπινου σώματος σε παράξενους πολυεπίπεδους κόσμους: δόντια γίνονται νησιά, σπηλιές μεταμορφώνονται σε στόματα. Μια διάφανη μεμβράνη αποκαλύπτει αόρατους , φανταστικούς κόσμους. Σκηνές που λες και βγήκαν από κάποιο όνειρο.

Οι δυο καλλιτέχνες παρά τις διαφορετικές τους αναζητήσεις, παρουσιάζουν με γενναιοδωρία τους εξίσου πολύχρωμους, πολυδιάστατους κόσμους τους.

Ο Ugo Li (1987) ζει κι εργάζεται στο Παρίσι. Η ζωγραφική του είναι ένα αμάλγαμα φρεσκάδας και μνήμης που βρίσκει διέξοδο μέσα από την αναπαράσταση.

Η Lucie PIcandet (1982) ζει κι εργάζεται στο Fontainebleau της Γαλλίας. Γράφει, ζωγραφίζει και δημιουργεί ποιητικά, γροτέσκ και σουρρεαλιστικά περιβάλλοντα.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη κατόπιν ραντεβού

wvonbl@wilhelmina.galler/wvonbl@gmail.com

© 2024 Hydrogoios.gr. All rights reserved.