Το εικαστικό καλοκαίρι της Ύδρας

Πόλος έλξης καλλιτεχνών από τη δεκαετία του ’60, τα τελευταία χρόνια η Ύδρα έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους απανταχού λάτρεις της τέχνης. Το εικαστικό καλοκαίρι της Ύδρας απογειώνεται με τρεις εκθέσεις που φιλοξενούνται στις εναλλακτικές γκαλερί του μαγευτικού προορισμού που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

“Magic Mirror” στο Hydrogoios & στο Mandraki Resort

Ομαδική έκθεση που ξετυλίγεται σε δύο ιστορικά κτίρια της Ύδρας η “Magic Mirror” έχει την υπογραφή της επιμελήτριας τέχνης Wilhelmina von Blumenthal και της εικαστικού Ειρήνης Καραγιαννοπούλου. Η μία πλευρά του “Μαγικού Καθρέφτη” παρουσιάζεται στο Hydrogoios / Keresbino που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. H άλλη όψη της έκθεσης φιλοξενείται στον μαγικό χώρο της ολοκαίνουργιας Wilhelmina’s Art Gallery, που εδρεύει στο Mandraki Resort. Και οι δύο χώροι αποτελούν must check προορισμούς για το φετινό εικαστικό καλοκαίρι της Ύδρας.

Ο “Μαγικός Καθρέφτης” είναι ένα σύνολο από αντανακλάσεις και αντιστίξεις που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της λογικής. Τα έργα συνομιλούν μεταξύ τους με αναπάντεχους τρόπους. Δημιουργούν ένα ψυχεδελικό παζλ όπου η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συγκρούονται και ταυτίζονται. Όπως σημειώνουν οι επιμελήτριες, η έκθεση εστιάζει στην ικανότητα των καλλιτεχνών να αντικατοπτρίζουν αλλά και να παραποιούν την πραγματικότητα.

«Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του πρότζεκτ κατά τη γνώμη μου είναι οι διάλογοι – αντανακλάσεις που δημιουργούνται μεταξύ των έργων. Σαν ένας αόρατος ιστός που ενώνει αφηγήσεις, φόρμες, και ιδέες. Επίσης εστιάσαμε πολύ και στους καλλιτέχνες που δουλεύουν μαζί, μετατρέποντας το Εγώ σε Εμείς. Και αυτό είναι μία μορφή διαλόγου. Mια ιδανική θα έλεγα επικοινωνία» δηλώνει σχετικά με το “Magic Mirror” η εικαστικός Ειρήνη Καραγιαννοπούλου.

…Η έκθεση “Magic Mirror” διαρκεί έως τις 04.09.24

Πηγή:https://beautemagazine.gr/design/art/to-eikastiko-kalokairi-tis-ydras/

© 2024 Hydrogoios.gr. All rights reserved.